Prefectul de Buzau a fost demis – nu stia ce localitati sunt izolate

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, miercuri, in cadrul Comandamentului de iarna de la Palatul Victoria, ca prefectul judetului Buzau a fost schimbat din functie, dar si ca nu va ezita sa faca acelasi lucru cu alti prefecti care vor gestiona prost situatia aparuta in judetele lor din cauza ninsorilor si a viscolului.

Balta va fi inlocuit cu Maria Buleandra, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

Prefectul de Buzau, Gabriel Balta, a fost demis, miercuri dimineata, de prim-ministrul Victor Ponta.

Prefectul de Buzau nu stie care sunt localitatile izolate din judetul sau: Nu le cunosc, nu am lista.

De asemenea, prezent marti seara la centrul de comanda de la MAPN, premierul i-a amenintat pe cei care nu fac fata ca vor fi inlocuiti, primul pe lista fiind prefectul de Buzau.

Prefectul judetului Buzau, Gabriel Balta, a fost intrebat miercuri care sunt localitatile din judetul sau care sunt inca izolate din cauza ninsorilor, insa nu a reusit sa numeasca decat doua dintre ele.

“La Buzau nu au mers lucrurile bine si, la propunerea noului ministru de Interne, vom numi maine (miercuri – n.red.) un nou prefect”, a spus Ponta.

Romania, sub zapada: Incep sa pice capete. Prefectul de Buzau, cap de lista

Balta a putut sa aminteasca doar doua dintre cele mai afectate localitati – Valcele si Bradeanu.

Totodata, intrebat de ce nu raspunde la telefon nici jurnalistilor pentru a informa cu privire la starea din judet si nici primarului din comuna Breaza, prefectul judetului Buzau a precizat: “Nu am raspuns pentru ca eram in discutii, am fost intr-un comitet operativ de dimineata, nu am timp tot timpul sa raspund la telefoane”.

Gabriel Balta s-a intalnit, marti, cu vicepremierul Liviu Dragnea si cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, ei mergand in localitatea Vadu Pasii, una dintre cele mai grav afectate de ninsori si viscol, in ultimele zile.

“Sunt cinci localitati izolate, nu le cunosc. Nu am lista acum. Sunt Bradeanu, Valcelele, nu le stiu pe toate in amanunt, se lucreaza acolo”, a declarat prefectul buzoian jurnalistilor.