Cititul viitorului in palma

Inca dinaintea erei noastre, chiromantia sau cititul viitorului in palma a fost unul din cele mai interesante moduri de a ghici viitorul. Aceasta arta presupune ca un expert sa citeasca si sa interpreteze diverse posibilitati in functie de forma si analiza palmei omului. Aceasta traditie provine din Polonia si a decazut intr-o oarecare masura in ultimii ani, insa a reusit sa se imprastie in toata lumea, fiecare cultura adaugand elemente personale si usor de identificat. Cei care practica aceasta „meserie” sunt numiti cititori in palma, chirologi sau analisti ai mainii. Chirologia analizeaza si interpreteaza fiecare caracteristica a palmei si fiecare amanunt legat de palma, ajungand sa propuna diverse posibilitati legate de viitor.

Se spune ca citirea viitorului in palma isi are originile in India, printre cele mai importante ramuri din care se trage aceasta indeletnicire fiind I Ching, astrologia si tiganii ghicitori. In India se spune ca au existat scripturi stravechi cu privire la arta si tehnicile cititului in palma, asa ca legende privitoare la intelepti care au rescris tratate privitoare la tehnicile de citire au izvorat, acestea din urma devenind populare in intreaga Asie si imprastiindu-se pe intreg teritoriul de Est. Din India, cititul in palma a ajuns si in China, Tibet si Persia, dupa care a ajuns si in Egipt si parti intregi ale Europei.

Din China si Egipt, citirea viitorului in palma a ajuns si in Grecia unde a devenit o indeletnicire destul de populara. Printre cele mai vechi dovezi ale existentei acestei indeletniciri pe teritoriul grecesc se numara tratatele gasite de Aristotel pe care acesta le-a prezentat imparatului Alexandru cel Mare. De aici a pornit o intreaga isterie a cititului in palma pentru ca se considera ca prin intermediul acestei actiuni se descoperea adevaratul caracter al oamenilor. Aristotel a ajuns sa creada cu tarie in adevarurile chiromantiei si a considerat ca liniile si monturile au insemnatati speciale care ar trebui cercetate. Tocmai de aceea, Aristotel, Alexandru cel Mare si chiar Hipocrate au promovat cititul in palma si l-au considerat foarte important. Hipocrate a utilizat chiar anumite tehnici in procedurile sale clinice.

Tehnici ale cititului in palma

Citirea viitorului in palma este o tehnica veche ce vine din Est si consta in analiza si identificarea elementelor individuale aflate in palma fiecarui om, interpretandu-le ca si evenimente ce se vor intampla in viitor. Anumite linii principale din palma si monturi sau umflaturi sunt interpretate in functie de calitati, marimi si intersectii. In unele interpretari si traditii, chiar si caracteristicile degetelor sunt luate in considerare, liniile, amprentele si tiparele pielii, textura si culoarea pielii, forma palmei si flexibilitatea mainii fiind esentiale in interpretarea chiromantica.

Citirea viitorului in palma porneste de obicei cu cititorul care ia mana dominanta a persoanei careia ii citeste si incepe sa observe si sa interpreteze ceea ce vede. Mana dominanta este cea pe care omul o foloseste mai mult, ea reprezentand constientul, in timp ce mana mai putin folosita reprezinta subconstientul. Mana dominanta este cea in care se afla viitorul, in timp ce mana cealalta reprezinta trecutul si karma sau trasaturile ereditare si cele familiale.

Chiromantia clasica se diferentiaza de cea moderna pentru ca se bazeaza mai mult pe analiza exclusiva a palmei si a trasaturilor acestora, pe cand chiromantia moderna incubeaza si elemente din vindecarea holistica, psihologie si divinatia alternativa. Cititul viitorului in palma clasic isi are radacinile in mitologia greaca. Fiecare linie si fiecare zona din palma si deget este asemanata unui zeu sau unei zeite grecesti. Caracteristicile fiecarei zone in parte indica natura aspectului in corespondenta cu cel caruia i se citeste in palma.

Forma mainii este extrem de importanta in chiromantie pentru ca aceasta determina caracteristicile de baza ale persoanei careia i se citeste viitorul in palma. In timp ce unii ghicitori in palma aleg mana stanga pentru a citi viitorul, altii prefera sa aleaga mana dominanta a persoanei careia ii citesc sau se bazeaza pe alte reguli. De exemplu, barbatilor li se citeste de obicei din mana dreapta, iar femeile isi afla viitorul din mana stanga. Altii tin cont si de mana dominanta asa ca cei cu mana dominanta dreapta vor „primi” viitorul de la acea mana, in timp ce cei ai caror mana stanga este cea dominanta isi vor afla viitorul din mana stanga. Mana stanga este cea folosita in general la cititul viitorului in palma si pentru ca se spune ca in aceasta este ascuns viitorul omului, ca dovada stand faptul ca pruncii isi tin mai mereu mana stanga stransa in pumn „pentru ca altii sa nu le vada viitorul” sau pentru ca mana stanga este cea care se afla mai aproape de inima.

Cititul viitorului in palma este o arta si o indeletnicire veche pe care toata lumea o indrageste si care atrage curiozitatea tuturor. Fie ca cel caruia i se citeste in palma crede in divinatie sau nu, acesta va incerca sa treaca prin aceasta experienta macar o data in viata pentru ca este curios sa vada daca ghicitorul va avea dreptate intr-o privinta sau alta ori pentru a observa cum reuseste ghicitorul sa interpreteze anumite aspecte ale mainii.