Ce garanteaza siguranta bebelusului dvs. intr-un carucior

Cand femeile sunt insarcinate, asteapta micul si noul membru al familiei, se straduiesc sa gaseasca tot ce este necesar pentru a-l primi si, astfel, sa-i ofere siguranta si confort. Una dintre aceste preocupari este alegerea caruciorului, o investitie care necesita timp si analiza.

Avand toate indicatiile clare, care sunt cheile alegerii celui mai bun carucior?

1.-Decideti daca doriti unul individual sau nu. Nu stim care sunt planurile dvs. de viitor, dar daca doriti sa ii oferiti bebelusului un frate in curand, poate un carucior dublu ar fi o alternativa buna.

2.-Este ideal sa observati sau sa verificati masuratorile caruciorului, asa ca veti economisi complicatii precum a ajunge acasa si a trebui sa scoateti copilul afara si sa fiti nevoit sa pliati caruciorul de fiecare data cand iesiti sau intrati.

3.-Exista carucioare tipice trei in unu, care sunt de obicei mai scumpe, dar veti obtine un beneficiu limitat. La aceasta trebuie sa adaugati ca include un scaun cu fata in jos de la zero luni la patru ani, care sunt mult mai sigure.

4.-Un ham bun trebuie sa aiba cinci puncte. Si daca vedeti unul cu doar o centura, aruncati-l cu siguranta. Vezi carucioare pentru copii pe conde.ro.

In ce aspecte ar trebui sa fim prudenti?

1.-Verificati daca caruciorul este in stare perfecta si ca nu exista defectiuni de inchidere in timpul utilizarii

2.-Folositi intotdeauna hamul de siguranta, pentru a-l impiedica pe cel mic sa paraseasca caruciorul fara supraveghere sau sa cada din ea.

3.-Verificati intotdeauna daca mainile si picioarele copilului sunt libere la fixarea hamului si ca, din greseala, pot suferi rani.

4.-Nu suprasolicitati niciodata caruciorul. Si daca trebuie sa o faceti, ar trebui sa fie intotdeauna in partea de jos, deoarece daca adaugam greutate manerelor, toata stabilitatea se va pierde si ar putea ajunge sa se rastoarne cu copilul inauntru.

5.-Verificati din prima zi daca franele functioneaza corect, deoarece le vom folosi de fiecare data cand mergem la plimbare sau cand vrem sa scoatem copilul din ea.

6.-Indiferent de tipul de carucior, bebelusul nu poate fi lasat niciodata nesupravegheat.

7. -La deschiderea sau inchiderea caruciorului, copiii ar trebui sa stea departe pentru a evita ranirea prin prinderea cu structura.

8. -Cand luati copii mai mari langa carucior, folositi sisteme de prindere sigure care va permit sa le controlati simultan.

9. -Un carucior nu este o jucarie, de aceea nu ar trebui sa permitem copiilor mai mari sa se joace cu el, mai ales daca exista un bebelus care il foloseste. Acest lucru poate rani copilul, copilul care se joaca si alte persoane sau copii care sunt in apropiere.

10. Nu utilizati perne sau paturi ca saltea pentru caruciorul bebelusului, deoarece poate provoca sufocarea copilului. Daca micutul adoarme in carucior, nu-l lasati acolo pana nu se trezeste – ajungeti acasa si puneti-l imediat la culcare.

Fiecare persoana este diferita si are propriile conditii, prin urmare, este bine sa auzi experiente ale altor persoane care au trecut deja prin momentul alegerii unei carute. Cu toate acestea, in momentul adevarului, ceea ce trebuie studiat este cazul in sine, nevoile, conditiile si obiectivele proprii.