8 idei uimitoare pe care le poti face cu placile de gips-carton

Utilizarea placilor de gips-carton este comuna in interioarele cladirilor contemporane. Aceasta solutie este folosita din ce in ce mai des pentru constructia de pereti despartitori si, de asemenea, pentru inchiderea tavanelor (ceea ce cunoastem sub denumirea de tavane false). Dar vedem frecvent si utilizarea acestor placi pentru a crea mobilier sau pentru a modela elemente decorative cu un design adaptat spatiului. 

Vrei sa afli mai multe despre posibilitatile structurilor acoperite cu gips-carton? Atunci iti aratam 8 modele simple capabile sa schimbe imaginea incaperilor din casa ta.

1. Nisele

In primul rand, trebuie sa subliniem in ce constau aceste placi, nu sunt altceva decat o foaie industriala de ipsos laminat in interior si doua straturi de carton la exterior. Aceste placi sunt montate pe o structura din profile din otel zincat, prin care putem modela elementele pe care le proiectam si sa ne realizam proiectele. 

2. Pereti dinamici

Cu aceasta solutie de gips-carton in scop decorativ putem obtine rezultate la fel de incredibile precum raftul de perete, creat prin intermediul niselor, pe care l-am vazut in sufragerie in imaginea anterioara sau ca si designul pe care il vedem in aceasta imagine, la jumatatea distantei dintre piesa de mobilier si element de separare. Este, asadar, o modalitate simpla si economica pe care o avem la indemana de a personaliza casa, dand incaperilor dinamism si prospetime.

3. Joaca-te cu tavanul

Versatilitatea placilor de gips-carton ne permite sa construim structuri adaptate interioarelor locuintelor noastre menite sa raspunda tuturor nevoilor noastre si sa personalizam spatiul. Si nu trebuie sa-i restrangem potentialul asociindu-l doar cu peretii, de asemenea, in utilizarea lui ca tavan fals putem transforma senzatia spatiala a incaperilor noastre. Este posibil sa te joci cu inaltimile tavanului sau sa introduci iluminare indirecta, ca in acest caz.

4. Creati o biblioteca

In pereti si pereti despartitori este posibil sa folositi gips-carton pentru a crea biblioteci de perete, asa cum vedem in acest caz cu o solutie originala care incadreaza fereastra si profita la maximum de spatiu. Putem proiecta si rafturi pentru bucatarie sau inventam o solutie pentru capul patului, care sunt, de fapt, doar cateva dintre ideile pe care le putem face realitate folosind acest material.

5. Perete multifunctional

Trebuie precizat ca sistemul de placi de gips-carton, pentru oricare dintre utilizarile sale (compartimentari, tavane sau mobilier) este indicat in mod special pentru reforme si reabilitari intrucat este un sistem usor si de lucru uscat, care faciliteaza montarea acestuia pe santier si nu nu suprasolicita structura existenta. In plus, placile au un miez ignifug incapsulat in suprafata expusa a hartiei (in mod normal reciclata), ceea ce adauga securitate si ii creste posibilitatile de utilizare.

6. Structura de colt

Pentru ca ideea ta sa se concretizeze asa cum ai in cap si rezultatul sa fie perfect, este indicat sa mergi la un expert, deoarece cea mai mare dificultate este amplasarea corecta a structurii auxiliare, tratarea adecvata a rosturilor sau finisarea perfecta a colturi. Nu exista nicio indoiala ca combinatia cu instalatiile (prize, intrerupatoare etc.) adauga o oarecare complexitate, dar un bun expert va putea efectua munca mult mai rapid si mai ieftin decat iti imaginezi.

7. Camara de bucatarie

Arunca o privire la aceasta imagine si observa nisele practice de perete, concepute pentru a fi amplasate pe mobilierul acestei frumoase bucatarie si astfel profita de inaltimea ei generoasa pentru a castiga spatiu de depozitare; un mod creativ care ne permite sa adaugam personalitate bucatariei, facand-o in acelasi timp mai functionala. Compartimentul joasa, tot din gips-carton, ajuta la impartirea spatiilor casei fara a le separa complet.

8. Tablia patului

Am ajuns cu o alta dintre aplicatiile pe care le pomenisem, sa cream o tablie pentru pat care sa ni se potriveasca.

Din tot ce am vazut, putem spune ca utilizarea placilor de gips-carton nu are aproape nicio limita si ca aproape tot ce ti se poate gandi poate fi construit cu acest sistem. Folosirea acestei solutii pentru a modela incaperile din locuinta dumneavoastra va va permite sa creati spatii curate, flexibile si functionale la care nu va trebui decat sa adaugati mobilierul esential.pe care in Spania le cunoastem in modpe care in Spania le cunoastem in mod