29 Instrumente LinkedIn pentru companii si profesionisti

LinkedIn  este o retea in care ne putem conecta si intalni mari profesionisti din orice sector, dar adevarul este ca nu dispune de o mare varietate de instrumente pentru companii , fie pentru management, analiza etc., asa cum este si cazul altor retele sociale. .

LinkedIn este, fara indoiala, o piesa esentiala pentru ca orice profesionist sa aiba un brand personal bun, dar nu este vorba doar de a crea si de a optimiza un profil bun, este de a merge mult mai departe si de a profita de intregul sau potential, cu scopul care ne ajuta sa crestem.

Totusi, ceea ce m-am gandit este sa definesc o serie de domenii care sunt importante pentru orice profesionist sau companie si sa selectez in acest fel cele mai bune instrumente LinkedIn .

Instrumente mobile oficiale LinkedIn

Cel mai folosit instrument pentru a gestiona LinkedIn de pe mobil este aplicatia sa oficiala pe care o puteti gasi pentru 4 dispozitive mobile diferite:

1.- Aplicatia iOS

Aceasta aplicatie este compatibila cu iPhone si iPad si este una dintre modalitatile pe care le folosesc cel mai mult pentru a ma conecta la cea mai buna retea de contacte profesionale.

2.- Android

Aplicatie compatibila cu dispozitivele Android si va ofera posibilitatea de a va conecta cu peste 300 de milioane de profesionisti din intreaga lume.

3.- Ferestre

Aceasta aplicatie este compatibila cu dispozitivele Windows Phone.

Caracteristici:

 • Vizualizati si salvati joburile recomandate.
 • Puteti citi cele mai recente stiri.
 • Urmariti si aflati mai multe despre companii.
 • Participati in grupuri.
4.-Mure

Partajati continut de la Blackberry si ramaneti la curent cu cele mai recente stiri din sectorul dvs.

5. Cautare de locuri de munca pe LinkedIn

Daca sunteti in cautarea unui loc de munca pe LinkedIn, va recomand sa descarcati aplicatia sa oficiala de cautare a unui loc de munca.

Datorita acesteia, puteti primi notificari automate de fiecare data cand sunt publicate noi locuri de munca cu cuvintele cheie pe care le-ati selectat.

 6. Grupuri LinkedIn

Grupurile LinkedIn sunt un instrument excelent pentru a intalni noi profesionisti din industria dvs., pentru a construi relatii cu acestia si pentru a partaja continut de pe blogul dvs. pentru a va creste vizibilitatea.

In plus, au si propria lor aplicatie pentru LinkedIn, asa ca daca intentionati sa luati aceasta retea sociala in serios, ar trebui sa o descarcati.

Instrumente pentru a primi alerte si stiri de la LinkedIn
7.- Puls

Daca vrei sa folosesti LinkedIn profesional, trebuie sa creezi continut pe platforma in sine.

Si aici intervine Pulse.

Datorita acestui instrument LinkedIn vom avea propriul blog in cadrul retelei de socializare si vom putea crea continut nou.

In plus, este o modalitate buna de a obtine mai multa vizibilitate pe LinkedIn si ne ofera, de asemenea, cateva statistici foarte interesante precum:

 • Numarul de vizualizari ale postarii.
 • El nivel de engagement.
 • Originea geografica.
 • Unde lucreaza cei care te-au vazut?
8.- Sync.ME

Va permite sa va sincronizati reteaua de contacte pe Facebook si LinkedIn si sa primiti fotografii si zile de nastere actualizate, facandu-va mai usor sa ramaneti conectat la contactele dvs.

Caracteristici:

 • Peste 10 milioane de oameni folosesc aceasta aplicatie.
 • Vei putea vedea imaginea prietenilor tai cand te vor suna.
 • Tine-ti contactele la curent cu cele mai recente informatii.
 • Organizati-va calendarul, faceti copii de rezerva si imbinati contactele.
Instrumente de management pe LinkedIn
9. Discover.ly

Discover.ly este o alta extensie gratuita pentru Chrome care se integreaza cu contul nostru Gmail si ne arata pe ce retele sociale sunt prezente contactele noastre.

Deci, daca doriti sa va extindeti reteaua de contacte pe LinkedIn intr-un mod simplu, trebuie doar sa utilizati aceasta extensie pentru a localiza persoanele pe care inca nu le aveti pe LinkedIn.

10.- Oktopost

Cu acest instrument iti poti gestiona postarile pe Facebook, Twitter, LinkedIn si Google+.

Nu este doar un instrument cu care ne putem gestiona publicatiile, ci este si un instrument cu o analiza foarte completa care va va ajuta sa va imbunatatiti implicarea.

11.- SlideShare

SlideShare este un alt instrument LinkedIn care poate scoate multe din el.

Aceasta aplicatie este folosita in principal pentru a incarca prezentari PPT (pot fi adaugate si videoclipuri).

Dar poate fi integrat si cu profilul nostru LinkedIn pentru a adauga continut multimedia si a face profilul nostru sa iasa mai mult in evidenta.

Ceea ce imi place la acest instrument este ca putem adauga prezentarile ca continut multimedia la articolele de blog.

12.- Agora Pulse

Agora Pulse este un alt instrument de programare LinkedIn foarte cuprinzator, care are o versiune gratuita de 15 zile pentru a o incerca.

Unul dintre lucrurile care imi plac la acest instrument este ca va permite sa programati si videoclipuri in postarile dvs. LinkedIn.

13.- Tampon

Un instrument este unul dintre cele mai cunoscute instrumente de social media cu ajutorul caruia ne putem programa si postarile pe LinkedIn intr-un mod foarte simplu.

In plus, ne ofera si o optiune de a filtra rezultatele cu care am obtinut mai multa implicare si mai multe clicuri.

14.- Hootsuite

Este fara indoiala cea mai folosita aplicatie de management al retelelor sociale din lume si cu care putem folosi de pe orice dispozitiv; computer, smartphone sau tableta.

Pe langa faptul ca este un instrument de programare a continutului pe LinkedIn, putem crea si diferite coloane pentru a vedea, de exemplu, rezumatul publicatiilor noastre.

De asemenea, putem crea rapoarte pentru a verifica performanta publicatiilor noastre.

Un clasic pentru orice Community Manager.

15.- Sproutsocial

Cu Sproutsocial poti gestiona publicarea continutului pe Twitter, Facebook, Google+ si LinkedIn, dar este si un instrument analitic complet care ne va ajuta sa imbunatatim acoperirea sociala a publicatiilor noastre, precum si implicarea acestora.

16.- LinkedIn Sales Navigator

O extensie foarte utila de integrat cu email-ul tau Gmail, cu care poti avea mai multe date despre contactele tale si iti va fi mai usor sa-ti identifici contactele in Gmail.

Lucrul interesant despre acest instrument este ca va va permite sa cunoasteti retelele sociale ale persoanelor de contact din Gmail.

Prin urmare, daca sunteti interesat sa va extindeti reteaua de contacte cu persoane calificate, sunteti interesat sa descarcati aceasta extensie

Acum va puteti conecta la reteaua dvs. de contacte profesionale fara a parasi Gmail.

Instrumente de analiza LinkedIn

17. Metricool

Un instrument pe care imi place foarte mult sa il gestionez LinkedIn este Metricool, pentru ca pe langa faptul ca ne permite sa programam continut pe LinkedIn, ne ofera niste metrici foarte interesante.

Cu el vom putea sti care dintre publicatiile noastre au mai mult angajament si, mai ales, mai multe impresii.

Acest lucru ne va ajuta sa intelegem tipul de continut care functioneaza cel mai bine pe LinkedIn pentru marca noastra.

18. Informatii despre pagina companiei LinkedIn

Daca ai o pagina de companie pe LinkedIn poti beneficia si de propriile statistici.

Este unul dintre instrumentele LinkedIn pentru companii pe care ar trebui sa-l cunoasteti da sau da din cauza cantitatii mari de informatii pe care ne-o poate oferi, deoarece putem masura rezultatul publicatiilor noastre pe baza:

 • Impresii
 • Clicuri
 • recomandari
 • Comentarii
 • impartit
19. Google Analytics

Unul dintre obiectivele noastre in retelele sociale este, de obicei, sa aducem trafic social pe site-ul nostru, astfel incat acestea sa efectueze o anumita actiune.

Pentru a sti daca strategia noastra de marketing pe Linkedin functioneaza corect, trebuie sa o masuram.

Pentru aceasta, va trebui sa folosim Google Analytics si sa cream conversiile pentru a masura cat de mult contribuie aceasta retea sociala la atingerea obiectivelor noastre de marketing.

20.- Simplu masurat

Cu acest instrument puteti efectua gratuit o analiza limitata a contului dvs. LinkedIn. Daca doriti sa accesati analiza completa, va trebui sa accesati contul de plata.

21.- Miscari sociale

Un instrument bun de monitorizare sociala pe care il poti folosi gratuit cu unele limitari sau contra cost si, prin urmare, sa monitorizezi mai bine rezultatele obtinute de continutul pe care il publici.

22.- Socilab

Un instrument vizual cu care ne putem analiza gratuit reteaua de contacte.

Daca vrei sa faci vanzari sociale, este esential sa-ti cunosti perfect contactele, iar acest instrument iti va permite sa desenezi harti pe baza relatiilor tale cu contactele tale.

Plugin de WordPress para LinkedIn

23.- Reinvie Old Post

Acest plugin WordPress va permite sa va recuperati postarile vechi si sa le publicati pe Twitter, Facebook si LinkedIn.

24.- Leenk.me

Plugin WordPress cu ajutorul caruia poti automatiza publicatiile pe retelele sociale precum Twitter, Facebook si LinkedIn.

25.- Urmatoarele Scripturi

Cu acest plugin WordPress puteti automatiza postarile de blog pe Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, LinkedIn, Blogger, Tumblr, Delicious, Plurk etc.

26.- Plugin WP LinkedIn

Acest plugin va permite sa adaugati unele parti ale profilului dvs. pe blogul dvs. WordPress.

LinkedIn: Alte instrumente utile

27. SSI Linkedin – Social Selling Index

Indicele LinkedIn SSI sau Social Selling Index este instrumentul LinkedIn folosit pentru a afla care este indicele nostru de vanzari in retelele sociale.

Cu alte cuvinte, ceea ce ne va spune aceasta aplicatie este cat de bine ne descurcam pe aceasta retea sociala bazata pe patru componente:

 • Cum iti creezi brandul profesional?
 • Daca gasesti oamenii potriviti.
 • Daca continutul pe care il oferiti este de calitate si obtine interactiuni.
 • Daca construiesti relatii.

Pe baza acestor date, LinkedIn iti ofera un scor si te compara cu contactele tale si cu profesionistii din sectorul tau.

28. Visual CV para Linkedin

Daca vrei sa-ti faci Curriculum Vitae profitand de profilul tau LinkedIn, acest instrument iti va permite sa-ti exporti toate datele si sa creezi un CV vizual gratuit.

Desigur, in functie de faptul ca abonamentul este gratuit sau platit, puteti avea o varietate mai mare de sabloane pentru CV.

29.- Shareaholic

Extensie pe care o puteti instala in browserul Chrome sau Firefox si puteti partaja pe retelele sociale tot ce aveti in browser.